Möbler vintage, second hand och retro

Att fynda möbler second hand blir bara populärare och populärare. Även på nätet börjar det dyka upp fler och fler butiker utöver Tradera och Blocket. Här nedan ser du urvalet av vintage och retromöbler som vi lyckats hitta online. Vi listar allt från billiga andrahandsmöbler till dyrare antika möbler från svenska webbutiker och auktionssajter.

Hittade inga produkter i denna kategori

Vi hittade 315 blogginlägg från vintagebloggar som matchar kategorin möbler vintage, second hand och retro. Läs och inspireras!
Trendy Möbler

Trendy Möbler

Retrophilia

Möbler, mattor, tavlor och diverse prylar. Jag börjar med möblerna: Miami bäddsoffa, glasbord och en randig matta i matchande färger. Dyra möbler, ungefär samma priser som det är idag, 26 år senare! Candy bäddsoffa. Lätta och...

Möbler från Triva NK, Breo och Bräntorp

Möbler från Triva NK, Breo och Bräntorp

precis en sån retroblogg

Lite snygga möbler har jag fått in i butiken! Ett bord i serien Triva från NK Verkstäder

20% rea på vintage porslin och möbler – hela helgen!

20% rea på vintage porslin och möbler – hela helgen!

Vintagefabriken

Vintagefabriken håller på att svämma över i möbler, porslin och kläder, därför festar vi till med lite rea-helg den 18-20 oktober. 20% på alla möbler, allt vintage porslin och alla koffertar

4 stolar Garmi design Nils Jonson för Troeds möbler

4 stolar Garmi design Nils Jonson för Troeds möbler

butikenbluecorner

4 stolar Garmi design Nils Jonsson för Troeds möbler/ Bra bohag i mörk teak omklädda sitsar i ett ljust möbeltyg , stolarna är i mkt bra skick Pris 650 kr st

Att inreda ett köpcentrum med äldre möbler

Att inreda ett köpcentrum med äldre möbler

Bonjour Vintage

Låt mig presentera mitt senaste projekt! Jag och Nina på Erik och Alexander har inrett ett köpcentrum i Kalmar som heter Kvasten med möbler, lampor och inredningsdetaljer från Stadsmissionen. Snacka om gammalt möter nytt! Ett himla spännande och givande projekt som...

Skinnfåtölj från G möbler sweden

Skinnfåtölj från G möbler sweden

butikenbluecorner

Ljusbrun skinnfåtölj från G möbler Sweden Pris 650 kr

Soffbord i teak med ben i ljus ek från HMB möbler

Soffbord i teak med ben i ljus ek från HMB möbler

butikenbluecorner

 Soffbord i teak med ben i ljus ek från HMB möbler i mycket fint skick, bordet har måtten 150 x 55 cm höjd 54 cm Pris 950 kr

Sängbord i ek från Ab Carlström möbler & Co

Sängbord i ek från Ab Carlström möbler & Co

butikenbluecorner

Sängbord i ek från Ab Carlström möbler & Co med låda och hylla i måtten 33 x 43 cm höjd 54 cm Pris 700kr paret

Se Alla

Ny lägenhet= nya fast gamla möbler. Vill inte dra till Ikea och skapa ett hem som i katalogen. Usch för laminat och plast. Ikea kan vara bra, men inte helt och hållet. Kan förresten vara hyklare och göra reklam för deras finfina klapp-bord i trot eller ej—-massivt trä!!! Jättefint och enkelt. Materialnörd som jag är ska de vara rejält eller inget alls. Iallafall se rejält ut.

Så: Appropå secondhand finns det många butiker som är bra när det kommer till möbler. Först ut att rekomenderas är norrland. Inte för att jag vill nedvärdera många av storstäders och utplockade secondhandaffärers utbud…men norrland är bäst när det kommer till fynd. Så om ni råkar vara lyxig nog att ha bil, gör en liten road-trip istället för att gå på myrornas, om ni har bensinråd förståss.

När det kommer till seconhandmöbler och Stockholm vill jag rekomendera tre ställen; Återvinnarna på Götgatan, Myrorna i Ropsten (kolargatan) och Röda korsets Kupan på Östgötagatan.

Den förstnämda; Återvinnarna, är en rejäl fyndbod om man är beredd att gå dit, leta bland mycket skrot med överpris men även skrot och guldkorn till riktigt riktigt bra priser. Återvinnarna har möbler på övervåningen, böcker på entrevåningen, alla möjliga tingeltankel-köks-elektronik-hem&hushåll-grejor på nedrevåningen och sen kläder, skor och textil i källaren. Jag köpte ett mumsigt startpaket för 150 kr med fräscha köksgrejor (pannor, oanvända träslevar, gustavsbergtallrikar, mysiga häftiga temuggar mm mm mm). Slå det alla ni andra som försöker me startkit. No chanse!

Myrornas i Ropsten är den bästa lördagsutflykten (vilket många andra i och för sig tråkigt nog också kommit på). Tre plan där jag senast fyndade en jättefin moss-grön-oljeskimrande metall-lampa för 20 kr. Köpte även den bästa möbeln hittils i projektet “fixa vår lägenhet”; gungstolarnas gungstol!!!! Det var som om den stod där och tittade lite smått försynt upp på oss. Skämdes lite för sin fula klädsel, men var samtidigt rätt stolt över att dynan var nedsutten och välanvänd. Svart med lite bortnött lack och rundsvarvade lemmar. Lika underbart som ett knyte till familjemedlem. Stolen hade kostat 900 men var nu nedsatt till 350. Vi insåg snabbt potentialen eftersom sitsen hade fin sadelhjord som bara behövdes spännas till. Med ny vadd och med nytt tyg kunde den bli helt perfekto. Vi grabbade tag om stolen direkt och kände hur vi hittat the one med potential utan dess like. Förutom gungstolen köpte vi en gammal tvådelad trädörr som var omgjord till spegel för 50kr. Ett pris ingen affär i världen kunnat konkurrera mot. Lyckan var gjord (iallafall den stundaktiga typen)!!!!

Tredje varianten av bra secondhandaffär är Kupans secondhand vid slutet av Östgötagatan. Där är det fyndfaktor men samtidigt får man vara beredd på höga priser på vissa gustaviansk-aktiga möbler. Där köpte jag ett diskställ i trä (usch för metallvarianterna). Den målade jag sedan i svart lack och den står stolt på diskbänken. Jag hittade en strykbräda för 40kr, och sen våra köksstolar som är rätt stiliga ändå. De kostade 125kr styck, men de var fina och matchade gungstolen med sin svarta färg och glimmar fint med sina mässingsfötter.

Jag säger då de: om man orkar är seconhand verkligen det bästa när man ska köpa möbler! Det tar lite tid, men ändå: vem vill gå till en affär och köpa möbler som är en exakt kopia av inredningstidningarna. Möbler ska ha känsla, själ. Möbler ska kännas personliga och inte plastiga. Inte fejk. Gå o kolla på mina tips-ställen. Lovar att ni hittar nåt, om ni bara vrider,vänder och fantiserar lite på potentiella lösningar!